Podrška pokrajine plasteničkoj proizvodnji

VIDEO K9: Ugovori vredni 80 miliona dinara dodeljeni su danas u zgradi Pokrajinske vlade korisnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za povrtarsku proizvodnju u zaštićenom prostoru.

354

125 ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za podizanje i opremanje plastenika uručio je poljoprivrednicima iz Vojvodine pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, koji je tom prilikom istakao da je ukupna vrednost tih ugovora oko 132 miliona dinara, od čega je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno nepunih 80 miliona.

“Sa ovih 125 ugovora imaćemo novih skoro 125.000 kvadratnih metara plasteničke proizvodnje. Ja verujem da je to jedini model da mali i srednji poljoprivrednici izbore svoje mesto na tržištu, tako što će intenzivirati poljoprivrednu proizvodnju, a povrtarska svakako jedan od načina”, rekao je Radojević.

Najveći broj korisnika ovih sredstava, kako je naveo, čine mladi poljoprivrednici do 40 godina i žene koje su nosioci poljoprivrednih gazdinstava i koje su se opredelile za intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju.

“Od 125 ugovora čak 103 poljoprivrednika spadaju u kategoriju mlađih od 40 ili su žene, ili su u otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Treba napomenuti da je od 125 poljoprivrednika danas, čak 60 žena, od toga 25 mlađih od 40 godina, a ukupno imamo 43 koji su mlađi od 40 godina, sa kojima danas potpisujemo ugovore”, naveo je Radojević.

Najveći broj ugovora dodeljen je poljoprivrednicima iz opština Ruma, Bačka Palanka, Novi Sad i iz Odžaka, koji su pokazali najveće interesovanje za ovu meru agrarne politike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.