Podrška pacijentim onkologije zrenjaninske bolnice

VIDEO K9: U Zrenjaninu je prošle sedmice organizovan stručni sastanak Podružnice lekara u cilju što bolje saradnje između izabranog lekara koji je u neposrednom kontaktu sa pacijentima i onkološke službe u zrenjaninskoj bolnici.

0
378

U Sali hotela „Vojvodina“ održan je stručni sastanak Podružnice lekara Zrenjanin pod nazivom „Komplikacije hemioterapije, hitna stanja u onkologiji i uloga palijativnog zbrinjavanja“.

Sastanak je organizovan u cilju što bolje saradnje između izabranog lekara koji je u neposrednom kontaktu sa pacijentima i onkološke službe u zrenjaninskoj bolnici.

O tome kako prepoznati komplikacije izazvane hemioterapijom, ali i o temi palijativnog zbrinjavanja govorila je dr Ivana Ujfeljan Ristić, načelnica onkološkog odeljenja u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“.

1924. godine u tadašnjem Velikom Bečkereku se osniva „Klub lekara“, koji je imao za cilj da štiti interese lekara, doprinosi stručnom usavršavanju članova i strogo pazi na etiku. Okupacija je prekinula rad „Kluba lekara“, ali se već 1946 godine, aprila meseca formira Podružnica lekara Zrenjanin koja traje do današnjeg dana. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.