Podrška opstanku starih zanata

VIDEO K9: Danas je raspisan pokrajinski javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje starih i umetničkih zanata u 2021. godini. Ukupan iznos subvencija je 5 miliona dinara, a konkurs je otvoren narednih 15 dana.

0
7

Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje razvoja i revitalizacije poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti raspisan je danas i trajaće narednih petnaest dana.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam opredelio je bespovratnih pet miliona dinara radi unapređenja i očuvanja procesa proizvodnje na način koji ne ugrožava tradicionalnu tehnologiju karakterističnu za umetnički, odnosno stari zanat ili posao domaće radinosti.

Konkurs je namenjen preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima koji će subvencije moći da iskoriste za nabavku opreme ili repromaterijala.

Tradicionalni zanat, istakao je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privedu i turizam, označava veštinu, naročito ručnog rada, profesiju koja podrazumeva celokupan proces izrade unikatnih proizvoda i pružanja usluga, kao i upotrebu prirodnih materijala u procesu proizvodnje, uz korišćenje pretežno jednostavnih alata.

Cilj opredeljenja sredstava za ovu namenu jeste, kako je rečeno, povećanje konkurentnosti, a time i unapređenje oblasti preduzetništva i privredne klime u Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.