Podrška NSZ obučavanju kadrova

VIDEO K9: Program sticanja praktičnih znanja je jedan od programa koje Filijala Novi Sad Nacionalne službe za zapošljavanje sprovodi za poslodavce i ove godine.

0
36

Nacionalna služba za zapošljavanje- Filijala Novi Sad i ove godine realizuje mere za podršku zapošljavanju.

Jedan od programa u okviru mera za podršku zapošljavanju, koji su i dalje na raspolaganju poslodavcima, u cilju zadovoljavanja potreba za stručnom radnom snagom i rešavanja problema deficitarnosti određenih kadrova na tržištu, jeste i program sticanja praktičnih znanja koji Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Novi Sad realizuje i ove godine.

Ovaj program podrazumeva proces učenja sa ciljem sticanja praktičnih znanja i veština nezaposlenih lica na konkretnim poslovima kod poslodavaca iz privatnog sektora. Uključuju se nezaposlena lica bez završene srednje škole, odnosno bez kvalifikacija kao i lica koja su završila srednju školu ukoliko se na evidenciji nezaposlenih nalaze duže od 12 meseci, pod uslovom da nemaju adekvatna i primenljiva znanja, veštine i kompetencije za obavljanje konkretnih poslova.

Poslodavac ima finansijsku podršku NSZ-a, ostvarujući pravo na refundiranje minimalne zarade sa pripadajućim porezima i doprinosima za obavezno socijalno osiguranje u trajanju od 3 ili 6 meseci, u zavisnosti od toga da li će sa angažovanim licem zasnovati radni odnos na određeno ili na neodređeno vreme.

Javni poziv za realizaciju ovog programa otvoren je do 30. novembra ili do utroška sredstava za tu namenu, saopšteno je iz NSZ.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.