Podrška Novog Sada mladima u ruralnim sredinama

VIDEO K9: Grad Novi Sad raspisao je drugi javni poziv za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područijima za tekuću godinu.

0
42

U cilju demografske obnove ruralnih područja i promocije inovativnog poljoprivrednog sektora radi podsticanja mladih da ostanu da žive i rade na selu te stvaraju nova radna mesta za sebe i svoje porodice, Grad Novi Sad raspisao je drugi javni poziv za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područijima za tekuću godinu.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom pozivu namenjena su za podršku investicijama u proizvodnji voća, povrća, grožđa i cveća i iznose ukupno 21.173.000 dinara, a utvrđuju se u iznosu do 90% od ukupno prihvatljivih troškova investicija. Maksimalan iznos po jednoj prijavi je milion i 400 hiljada dinara, a podnosilac može podneti samo jednu prijavu.

Pravo na ove podsticaje imaju fizička lica starosti od 18 do 40 godina koja su nosioci porodičnog poljoprivrednog gazdinstva aktivnog u Registru poljoprivrednih gazdinstava.

Javni poziv je otvoren do 19. septembra do 20 časova, a detalje o uslovima za prijavu i potrebne obrasce zainteresovani mogu pronaći na sajtu Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.