Podrška naučnim aktivnostima u poljoprivredi

VIDEO K9: Za 12 projekata naučno-stručnih aktivnosti, Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu po konkursu je odobreno sufinansiranje u iznosu od 3,7 miliona dinara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

0
62

Ugovore o dodeli finansijskih sredstava namenjenih održavanju naučno-stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji Vojvodine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas dekanu Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljku Tici.

Reč je o iznosu od pet miliona dinara bespovratnih sredstava koje resorni sekretarijat dodeljuje po ovom konkursu, a ukupna vrednost odobrenih projekata 14,6 miliona dinara.

Poljoprivredni fakultet je za realizaciju 12 projekata po ovom konkursu dobio 3,7 miliona dinara, a ostatak će finansirati iz sopstvenih izvora. Reč je, kako je istaknuto o projektima naučno-stručnih aktivnosti širokog naučnog opusa.

Putem ovog konkursa, kazao je Tica, pored aktivnosti u kojima učestvuju profesori, podržano je i nekoliko naučno-stručnih aktivnosti u kojima su neposredni učesnici studenti. On je naglasio da su ova sredstva važna podrška u  realizaciji različitih programa na Fakultetu, jer predstavljaju nastavak višegodišnje linije finansiranja kojom Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava tu visokoobrazovnu ustanovu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.