Podrška mladim poljoprivrednicima

VIDEO K9: Ugovori su danas u zgradi Pokrajinske vlade uručeni mladim poljoprivrednicima, po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

0
23

Ugovore, u ukupnoj vrednosti od 200 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina uručije danas potpredsednik Pokrajinske vlade i sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić.

Resorni sekretarijat je podsticajna sredstva dodelio na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini u 2023. godini, na koja su pravo ostvarila 163 korisnika.

Galić je podsetio da je cilj ovog konkursa, koji se primenjuje od 2017. godine, da mlade ljude zadrže na selu ili da ih motiviše na povratak u ruralna područja.

Do sada je ova sredstva usmerena na  razvoj biljne i stočarske proizvodnje iskoristilo skoro hiljadu mladih poljoprivrednika.

Galić je pojasnio da se bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju u iznosu do 90 odsto ukupno prihvatljivih troškova, od čega se 75 odsto plaća avansno.

Minimalan iznos, dodeljen po jednoj prijavi, iznosi do 500 hiljada dinara, dok je maksimalan 1,5 milion dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.