Podrška lokalnom Socijalno- ekonomskom savetu

VIDEO K9: Iz pokrajinskog budžeta ove gosdine je izdvojeno 2,5 miliona dinara za programa razvoja i delovanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, a ugovori predstavnicima jedinica lokalnih samouprava u Vojvodini danas su dodeljeni u zgradi Pokrajinske vlade.

0
6

Ugovori po javnom konkursu, ukupne vrednosti 2, 5 miliona dinara, za finansiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta uručeni su predstavnicima vojvođanskih jedinica lokalnih samouprava.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam potpisao je ugovore sa ukupno devet lokalnih samouprava koje će sredstva usmeriti ka lokalnim savetima i to u Staroj Pazovi, Pančevu, Zrenjaninu, Subotici, Rumi, Bačkoj Palanci, Inđiji, Vrbasu i Kikindi.

Sredstva su, kao je rečeno, namenjena za redovan rad, programe razvoja i delovanja saveta i to za tekuće poslovanje, kapitalne troškove i podršku u radnom angažovanju koordinatora, odnosno sekretara saveta, uz stvaranje uslova za redovan rad, a u skladu sa zakonom.

Ovom vrstom podrške lokalnim samoupravama, kroz rad socijalno-ekonomskih saveta, uspostavlja se i ostvaruje delotvoran i kontinuiran socijalni dijalog po pitanjima iz nadležnosti loklane samouprave, od interesa kako za zaposlene, tako i za poslodavce, rekao je sekretar Ivanišević.

On je ovom prilikom pozvao sve lokalne samouprave u Vojvodini koje nisu osnovale socijalno-ekonomske savete da se obrate sekretarijatu za pomoć, s obzirom na značajnu ulogu saveta u rešavanju problema zaposlenih, poslodavaca i sindikata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.