Podrška kulturnom stvaralaštvu

VIDEO K9: Iz pokrajinskog budžeta ove godine izdvojeno je 101 milion dinara za projekte iz oblasti kulturnog stvaralaštva u Vojvodini, a danas su korisnicim dodeljeni ugovori o dodeli sredstava za njihovu realizaciju.

14

Uručeni su ugovori za realizaciju 372 projekta iz oblasti kulturnog nasleđa, književnog, scenskog i muzičkog stvaralaštva, filmske i vizuelne umetnosti, i kulture i umetnosti nacionalnih manjina za koje je pokraona izdvojila je 101 milion dinara. Ovom prilikom izražena je zahvalnost svim kulturnim stvaraocima koji su ideju, umetnosti, kreativnosti i stvaralaštva uspeli da održe i u teškim vremenima.

Briga o kulturi je moralna obaveza čitavog društva, kažu u Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu ističući da je budžet ovog sekretarijata u poslednje dve godine udvostručen.


„Svoju kulturu moramo da razvijamo, unapređujemo, obogaćujemo i ostavljamo otvorenom za kvalitetnije uticaje, jer je ona vrednost jednog naroda. Ona svedoči o njegovoj istoriji i identitetu, a njen značaj ključan je za napredak civilizacije“, izjavila je Miloševićeva.

Savremenike jedno vreme pamte po putevima, mostovima i fabrikama, ali ponajpre po onome što ostane u oblastima duhovnog stvaralaštva, kulture i baštine, rekao je glumac i scenarista Radoš Bajić obraćajući se u ime stvaralaca koji su dobili sredstva na ovogodišnjem konkursu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.