Podrška istraživačko-umetničkom stvaralaštvu

VIDEO K9: Predstavnicima vojvođanskih visokoobrazovnih ustanova u Pokrajinskoj vladi uručena su rešenja za sredstva od ukupno 7 miliona dinara po konkursu za finansiranje projekata koji se bave istraživačko-umetničkim stvaralaštvom.

0
34

Sredstva u visini od sedam miliona dinara odobrena su po konkursu za finansiranje projekata koji se bave istraživačko-umetničkim stvaralaštvom u oblasti umetnosti sa teritorije Vojvodine u 2022. godini.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Prof. dr Zoran Milošević, uručio je danas rešenja predstavnicima visokoobrazovnih ustanova za odobrene projekte.

Osim naučnoistraživačkih, razvojnoistraživačkih projekata i projekata nacionalnih manjina, koje je pre šest godina prvi put finansirao Sekretarijat, svoje mesto pronašli i istraživačko-umetnički projekti, koji autentično zastupaju svoju umetničku ideju, dodao je Milošević.

Ove godine na konkurs je pristiglo ukupno 27 prijava, a odobreno je 15 projekata iz oblasti istraživačko-umetničkog stvaralaštva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.