Podrška istraživačkim projektima

VIDEO K9: Razvojnoistraživački projekti pružaju šansu za osnaživanje i unapređivanje struka i oblasti kojima se visoke škole bave, pre svega zbog preplitanja teorije i prakse. Ovo je rečeno prilikom dodele sredstava koje je pokrajina po konkursu dodelila visokoškolskim ustanovama za ove projekte.

0
24

Četrnaest razvojnoistraživačkih projekata visokoobrazovnih institucija podelilo je 6 miliona dinara koje je za ove svrhe opredelio Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Ovi projekti, kako je rečeno na dodeli rešenja predstavnicima tih institucija, predstavljaju rezultat višegodišnjeg rada i truda zaposlenih nastavnika u tim školama.

Sredstva je dobilo 14 projekata 10 akreditovanih strukovnih škola od kojih je jedna privatna, a među njima i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Novi Sad u kojoj je održana svečana dodela.

U prethodnom periodu, prema rečima pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zorana Miloševića, nekoliko škola nije imalo pristup najznačajnijoj bazi podataka Kobson, kao što su Visoka poslovna škola u Novom Sadu, Visoka škola za obrazovanje vaspitača Novi Sad i Visoka tehnička škola Novi Sad, ali da je Sekretarijat rešio i taj problem, što ih je učinilo konkurentnim na tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.