Podrška grada vojnim invalidima

VIDEO K9: Udruženje ratnih i mirnodopskih invalida upoznalo je danas članove Saveta za osobe sa posebnim potrebama gradske Skupštine sa svojim projektima i potrebama. Kako je nakon sastanka rečeno, Grad će podržati ovo udruženje preko njihovih konkursnih projekata.

0
305

Na sastanku je bilo govora o višegodišnjim programima Udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Novog Sada, kao i o konkretnim aktivnostima planirana za ovu godinu i koja su do sada podržavali u lokalnoj samoupravi.

“Zaključak je da će grad učiniti sve da im dalje nesebično pomaže što se tiče finansijske podrške. Očekuje nas izdvajanje iz budžeta ista kao što su bila 2017. Dakle, Grad Novi Sad za Upravu za socijalnu i dečju zaštitu izdvaja, gotovo osam procenata gradskog budžeta”, rekla je Sonja Radaković, predsednica Saveta za osobe sa posebnim potrebama.

Sva udruženja iz domena socijalne zaštite finansiraju se, kako je rekla, iz tih sredstava. U udruženju su istakli programe čija je realizacija od velike važnosti za njihove članove i za koje se nadaju da će dobiti potrebna sredstva.

“Ovde smo izložili celokupne aktivnosti rada našeg udruženja, počevši od rada naše kancelarije, psihološke podrške, rehabilitacije, banjskog lečenja, pravne podrške i svih drugih aktivnosti koje uspešno realizujemo”, naveo je Slobodan Trkulja iz Udruženja ratnih i mirnodopskih invalida.

On je istakao i da udruženje čiji je predsednik izdaje i časopis i da je, prema njegovim rečima, najreprezentativnije u gradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.