Podrška grada višečlanim porodicama

VIDEO K9: Auto-sedište za trojke uručeno je danas u Gradskoj kući majci tri dečaka, kao poruka grada da brine o višečlanim porodicama iz Novog Sada.

0
31

Dečja auto-sedišta majci trojki, sugrađanki Stojanki Popović, koja ima tri dečaka, Strahinju, Vuka i Ognjena, uručio je danas u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, uz čestitke porodici Popović i želje za zdravo i bezbrižno detinjstvo njihovoj deci.

Tom prilikom je istakao da su Popovići svetao primer hrabrih mladih ljudi kojima roditeljstvo nije prepreka da se ostvare i na drugim poljima u životu.

Vučević je podsetio i na niz mera koje grad sprovodi  u populacionoj politici, besplatan boravak u vrtićima PU ”Radosno detinjstvo” za svu decu, subvencionisanje boravka u privatnim vrtićima za više od 3.000 mališana, besplatne udžbenike za đake prvake, kao i za decu iz porodica sa troje i više dece, užina i prevoz, smanjene cene đačkih i studentskih pokaznih karata za javni prevoz, dok se na konkursima za dodelu stanova posebno favorizuju višečlane porodice.

“Ne radi se o materijalnoj vrednosti poklona koji smo danas uručili, već želimo da pošaljemo jasnu poruku da ne treba živeti egocentrično, jer je roditeljstvo najteža, ali i najlepša i najvažnija misija u životu čoveka. Divim se porodicama sa više dece. Sigurno im nije lako, mnogo je to neprospavanih noći, ali posle, kuća vam nije prazna i imate sa kim da budete za praznike, imate za koga da živite i radite”, rekao je Vučević.

Stojanka i njen suprug su zaposleni u privatnim kompanijama i žive kao podstanari.

Ona se zahvalila gradonačelniku na prijemu i podršci Grada koja će njenoj porodici, kako je rekla, biti od velike pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.