Podrška grada mladim poljoprivrednicima

VIDEO K9: Titulu "Poljoprivrednik nove generacije" ponelo je deset mladih poljoprivrednika, rečeno je na istoimenoj konferenciji koja je danas održana u Novom Sadu.

0
33

“Poljoprivrednik nove generacije” naziv je druge po redu konferencije koju organizuje istoimeno udruženje sa ciljem da poljoprivrednike iz cele Srbije na jednom mestu informiše i upozna sa novim trendovima u agraru.

Na otvaranju ovog skupa održanog danas u Novom Sadu, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisutne je upoznao sa konkursima koje sprovodi Grad, a tiču se unapređenja poljoprivredne proizvodnje.

Od 2019. godine, kroz ovaj Program, prema njegovim rečima, do sada je oko 100 mladih, do 40 godina, dobilo bespovratne subvencije u iznosu oko milion dinara za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u sektorima koji su konkurentni na međunarodnom tržištu, povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo.

Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milica Đurđević, navela je da budžet ovog ministarstva za narednu godinu iznosi 80 milijardi dinara od čega je 87% namenjeno subvencijama i podsticajima, a da su mladi poljoprivrednici kategorija koja ima prednost prilikom bodovanja i rangiranja na konkursima.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Pokrajinske i Republičke vlade, državnih fondova kao i 20 agrarnih kompanija.

Laskavu titulu “Poljoprivrednik nove generacije” ponelo je deset mladih poljoprivrednika koji su prethodno morali da ispune određene uslove, da su visoko obrazovani, mlađi od 40 godina i da imaju značajne investicije na svom gazdinstvu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.