Podrška grada inkluziji

VIDEO K9: April je mesec autizma, te je to i bila tema X sednice Saveta za osobe sa posebnim potrebama Skupštine Grada Novog Sada. Tom prilikom je istaknuta podrška grada inkluziji i uklanjanju barijera - i fizičkih i psihičkih.

0
513

Ove godine je od ukupnog gradskog budžeta izdvojeno osam posto za Upravu za socijalnu i dečju zaštitu, što iznosi oko milijardu dinara.

“Vrlo važno pitanje kojima grad posvećuje posebnu pažnju svakako je inkluzivno obrazovanje, uklanjanje barijera u svim segmentima, apsolutna borba za iskorenjivanjem siromaštva, što kvalitetnija zdravstvena zaštita. Grad pored toga, podržava sve manifetacije, počevši od aprilskih dana autizma i drugih”, rekla je Sonja Radaković, predsednica Saveta za osobe sa posebnim potrebama.

Na Savetu je o simptomima autizma i o sistemu podrške osobama sa autizmom kao i o njihovim porodicama koje su u sistemu podrške govorila je Danile Tamaš, koordinator Dnevnog boravak za osobe s autizmom u ŠOSO “Milan Petrović”.

“Škola pruža podršku ne samo deci osnovnoškolskog uzrasta, već i predškolskog, a nakon toga deca mogu da budu uključena u srednju školu i dnevne boravke na aktivnostima radnog angažovanja”, navela je Tamaš.

Ono što je najvažnije za roditelje koji odlučuju u koju školu će njihovo dete ići, kako je istaknuto, jeste da poslušaju savet stručnjaka koji kaže da odaberu onak kolektiv gde će njihovo dete dobiti najadekvatniju podršku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.