Podrška EU do Kosova

VIDEO K9: Evropska unija ostala je gluva na masovne proteste u Srbiji, što je možda i razlog zbog kojih se na njima ne vide zastave Evropske unije. Politikolog Aleksandar Pavić ocenio je da će aktuelna vlast imati podršku Zapada sve dok postoji nada da će pitanje Kosova biti rešeno onako kako to očekuju najznačajnije zemlje u Uniji.

0
232

Pokret Dosta je bilo ocenio je ‚‚da zvaničnici u Briselu vrlo dobro znaju da Skupština Srbije odavno nije mesto na kome se vode debate i sprovode reforme, da je izborni proces potpuno izmanipulisan i obesmišljen te da je EU okrećući glavu na drugu stranu i praveći se da to ne vidi “pljunula u lice” građanima koji protestuju protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Na pitanje, koliko u ovom trenutku aktuelna vlast ima otvorenu podršku EU u, kako mnogi navode, autokratskom vođenju Srbije, odgovara politikolog Aleksandar Pavić.

Pojedine diplomate u Beogradu oštro kritikuju EU povodom protesta. Jedan od njih je naveo da je upravo na delu slom politike EU na Zapadnom Balkanu. On je rekao da izgleda da su u briselskoj Komisiji izgubljeni koherentnost i šira slika.

Ilustracija za to je da prema masovnim protestima nije pokazano razumevanje, pa zato na demonstracijama nedostaje simbol koji je ranije često viđan, a sada ga uopšte nema – zastave EU. (Prilog KTV Zrenjanin)

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.