Podrška digitalizaciji u obrazovanju

VIDEO K9: Za digitalizaciju u oblasti obrazovanja u Vojvodini, Pokrajinska vlada na današnjoj sednici izdvojila je 20 miliona dinara. Novac će, kako je saopšteno, biti iskorišćen za uvođenje „Majkrosoftove“ platforme za unapređenje obrazovnog procesa korišćenjem savremenih uređaja i servisa.

0
439

Za 20 miliona dinara planirana je nabavka softverske platforme za 52 gimnazije, srednje i osnovne škole u Vojvodini, koju bi koristilo 2.500 nastavnika u toku jedne godine.

Platforma, kako je rečeno, omogućava prosvetnim radnicima i đacima rad na dokumentima, držanje predavanja i komunikaciju između kolega i učenika sa različitih lokacija preko Interneta, kao i korišćenje elektronske beležnice koja omogućava kreiranje elektronskih svezaka za nastavnike i đake, snimanje predavanja, pristup predavanjima od kuće, deljenje zajedničkih materijala za nastavu, dodelu domaćih zadataka i njihovo pregledanje i povezivanje sa platformama za e-učenje.

Ova platforma se, kako je saopšteno, realizuje na osnovu sporazuma o saradnji Pokrajinske vlade sa kompanijom „Majkrosoft“ u oblasti obrazovanja iz 2016. godine, na stvaranju uslova za digitalizaciju škola u AP Vojvodini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.