Podrška deci u borbi protiv raka

VIDEO K9: Puštanjem baona sa Trga slobode, NURDOR je i u Novom Sadu obeležio Svetski dan dece obolele od raka pod sloganom "I ja se borim"

0
259

Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti obeležava i ove godine u više od 30 gradava širom Srbije.

U znak podrške svim malim borcima protiv ove opake bolesti sugrađani su, zajedno sa decom koja su izlečena od raka, sa Trga slobode u podne pustili stotine zelenih balona.

“Danas je 15. februara, Svetski dan dece obolele od raka, obeležava se u čitavom svetu. NURDOR ga već godina obeležava iz razloga da bi senzibilisali javnost i da bi podigli svest ljudi da se malignitet kod dece javlja i da moramo svi zajedno da se borimo da bi uslovi lečenja obolele dece bili sve boljiJoland Korora, predsednica NURDOR-a.

NURDOR je, kako je rekla, aktivan tokom svih 365 dana u godini, ali je akcenat upravo na 15. februaru, jer je tada, zbog medijske propraćenosti ovaj problem najprisutniji u široj javnosti.

“Podrška je u toku lečenja neophodna i vrlo važna i inače imam običaj da kažem da svi mi u životu imamo priliku da pomognemo nekom i da tražimo pomoć, tako da ne treba da zatvaramo oči i uši kada nam je dobro u životu, treba da budemo svesni kada ćemo i mi tražiti podršku”, navela je Korora.

NURDOR je danas obeležio i 15 godina postajanja i neprekidne borbe za podršku svoj deci koja se bore sa raznim oblicama ove maligne bolesti. A evo čime su do sada najviše ponosni:

“Kruna našeg rada, iako je zaista puno urađeno, sagradili smo i otvorili bolnicu prošle godine u Nišu 15. maja onkološku pedijatriju, koju smo sagradili sami uz pomoć donatora i građana. Bolnica po evropskim standardima, po meri deteta. Nivo lečenja na samom evropskom vrhu, tako da imamo pet roditeljskih kuća, imamo silne edukacije, volontere, šaljemo decu na kampove, pomažemo im psiho socijalna podrška”, kazala je Korora.

Ona je istakla da sve što je NURDOR do sada uradio ne bi bilo moguće bez ogromne pomoći i poverenja građana i donatora, koji su, zajedno s njima svih ovih godina bili velika podrškoa svim hrabrim mališanima koji se leče od karcinoma. Korora je uputila i poruku svim roditeljima koji su s njima ovog 15. februara.

“Svi roditelji sa zdravom decom koji su danas ovde treba da su srećni i da sve probleme koje imaju ostave negde i da shvate da je danas najveće bogatstvo zdravlje i ljubav. Danas slavimo ljubav, danas slavimo radost, imamo jednu obavezu prema svoj deci koja su preminula, kojih nažalost nije malo, da se nastavimo dalje boriti. Znači i ja se borim, borimo se svi zajedno i možemo da učinimo velike stvari”, istakla je Korora.

Tokom 15 godina kroz NURDOR je prošlo više od 1.500 porodica, kojima je pružena podrška u borbi za izlečenje svoje dece, koja nažalost, često nema srećan kraj.

Ova kampanja ima za cilj da podstakne kako pojedince, tako i kompanije da uzmu aktivno učešće u projektima koji olakšavaju hrabrim mališanima i njihovim roditeljima proces lečenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.