Podrška APV za startap početnike

VIDEO K9: Korisnicima koji su ostvarili pravo na sredstva po pokrajinskom Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme za startap za početnike i mlade danas su dodeljeni ugovori u Novom Sadu.

0
30

Za realizaciju Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje troškova za nabavku mašina i opreme za startap za početnike i mlade, raspisanog po prvi put ove godine, pokrajina je izdvojila ukupno 9,8 miliona dinara.

Konkurs je namenjen novoosnovanim preduzećimau cilju lakšeg funkcionisanja i opstanka na tržištu, bržeg zapošljavanja, poboljšanja uslova poslovanja i unapređenja konkurentnosti i razvoja preduzetništva u Vojvodini, sa posebnim osvrtom na mlade koji započinju posao.

Uslove konkursa ispunilo je 19 korisnika, kojima je danas ugovore uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.

Ivanišević je naveo na ovom konkursu prednost imali privrednici koji su mlađi od 35 godina, ali da resorni sekretarijat refundira iznos sredstava i za lica koja su starija, s obzirom na to da Nacionalna strategija za zapošljavanje prepoznaje i druga lica kao teže zapošljive kategorije.

Drugi konkurs će, kako je rekao, biti namenjen i za one preduzetnike, koji su započeli biznis u prethodne dve godine i za ove namene biće planiran dvostruko veći budžet nego u tekućoj godini.

Resorni sekretar je naveo da je protekli konkurs  jedna vrsta istraživanja tržišta i potreba preduzetnika koji kreću u novi biznis, kako bi se za narednu budžetsku godinu kreirala projekcija adekvatne pomoći i odgovora na njihove potrebe, zapravo onih koji žele da pokrenu ili su već pokrenuli svoj biznis.

Sredstva su se po svakom privrednom subjektu, kako je rečeno, kretala u opsegu od 200.000 do milion dinara.

Sekretar Ivanišević je najavio raspisivanje novih konkursa za početnike u biznisu već sredinom januara, dok će konkursi za zapošljavanje biti raspisani krajem februara 2024. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.