Podrška APV voćarima i povrtarima

VIDEO K9: Investicije u nabavku opreme za preradu voća i povrća pokrajina je kroz konkurs ove godine podržala sa skoro 16 miliona dinara.

0
43

Ugovori vredni ukupno 15,98 miliona dinara o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za preradu voća i povrća, uključujući i pečurke, dodeljeni su danas korisnicima u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Na ovogodišnjem konkursu bespovratna sredstva su dobile registrovane preduzetničke radnje i zemljoradničke zadruge, koje će u podržane investicije uložiti 15,5 miliona dinara sopstvenog novca.

Poljoprivrednici će odobrena sredstva iskoristiti za nabavku opreme neophodne u procesu proizvodnje, od prijema, obrade i pakovanja do zamrzavanja proizvoda.

Na konkursu za investicije u preradu voća i povrća maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi nije mogao biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona za žene preduzetnice, preduzetnike i pravna lica čija se investicija realizuje u otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i za mlađe od 40 godine.

Minimalan iznos po prijavi mogao je biti 100.000 dinara.

“Pozivam naravno i ostale poljoprivrednike da apliciraju za sredstva koja smo opredelili putem ovogodišnjih konkursnih linija. Cilj nam je da se poveća broj učesnika na ovom konkursu, kao i na konkursu za preradu mesa i mleka, kako bi se unapredila prerada i stvaranje finalnog proizvoda”, izjavio je Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Božić je podsetio da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ove godine imao 20 odsto veći budžet u odnosu na prošlu te da su gotovo sva sredstva opredeljena preko konkursnih linija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.