Podrška APV unapređenju socijalne zaštite

Brigom o licima sa invaliditetom, porodicama boraca invalida, deci, pronatalitetu i aktivnostima vezanim za ravnopravnost polova bave se u Vojvodini i brojna udruženja građana. Finansijsku podršku njihovim aktivnostima u iznosu od 26 miliona dinara putem konkursa dao je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

0
11

Udruženja građana za unapređenje socijalne zaštite, zaštite lica sa invaliditetom, boračko-invalidske zaštite, društvene brige o deci i popularizaciji pronatalitetne politike i ravnopravnosti polova dobila su za svoje projekte ukupno 26 miliona dinara, koliko je za javni konkurs izdvojeno iz pokrajinskog budžeta preko Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Ugovore je u petak predstavnicima udruženja uručila uručila podsekretarka ovog sekretarijata Diana Milović, koja je navela da je u 2022. godini za unapređenje socijalne zaštite kroz konkurse opredeljeno 40 miliona dinara, što je više nego prošle godine.

Milović se ovom prilikom zahvalila udruženjima koja u ovoj društveno odgovornoj oblasti rade u saradnji sa Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Među udruženjima koja su dobila novac na konkursu su i neka koja se bave radom sa decom i mladima.

Milović je naglasila da je toku još jedan konkurs koji će biti završen 14. novembra, a odnosi se na unapređenje položaja žena u Vojvodini kroz subvencionisanje kupovine nekretnine porodicama, a koja će biti upisana u vlasništvu žene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.