Podrška APV školama u Republici Srpskoj

VIDEO K9: Za opremanje škola i centra za decu sa smetnjama u razvoju u Republici Srpskoj, u zgradi Banovine danas u dodeljeni ugovori vredni 4 miliona dinara.

0
96

Predstavnicima lokalnih samouprava i direktorima škola iz Republike Srpske danas su uručeni ugovori o dodeli ukupno četiri miliona dinara za opremanje četiri škole, jedne predškolske ustanove i dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju.

Sredstva je obezbedio Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbijma u regionu uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Novčane subvencije dobili su Mrkonjić Grad, Doboj, Derventa, Bratunac, Zvornik i Lopare. Sredstva su namenjena za nabavku opreme za školske kabinete, didaktičkog materijala i drugo, a svi kabineti koji će biti opremljeni nosiće imena velikana iz vojvođanske istorije.

Činjenica da je, pri formiranju nove Pokrajinske vlade, Fond za izbegla i raseljena lica AP Vojvodine dobio novu nadležnost, a to je saradnja sa Srbima u regionu – govori o značaju povezanosti Srbije i Vojvodine sa Republikom Srpskom naglasio je ovom prilikom resorni pokrajinski sekretar.

Ovom prilikom je rečeno i da Vojvodina i Republika Srpska imaju veoma dobru saradnju, koja je posebno intenzivna od 2017. godine, kada je potpisan  protokol o saradnji. Najavljeno je i da će tokom maja biti raspisan poseban javni poziv koji će se odnositi na ekonomsko osnaživanje Srba povratnika u Federaciji BiH.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.