Podrška APV ruralnoj infrastrukturi

VIDEO K9: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, raspisao je konkurs za dodelu sredstava u cilju unapređenja ruralne infrastrukture. Za ovu namenu izdvojeno je 28 miliona dinara, a sredstva su dobila tri vojvođanska grada i devet opština.

0
14

Devet opština i tri grada u Vojvodini, dobili su sredstva za unapređenje ruralne infrastrukture.

Ovaj konkurs Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je u cilju jačanja turističkih kapaciteta poljoprivrednih gazdinstava.

Za ovu namenu, izdvojeno je 28 miliona dinara, koja, međutim, nisu sva utrošena.

Najviše novca koju jedna opština ili grad po ovom osnovu može dobiti je 2,5 miliona dinara, a najmanje 500.000 dinara.

Dva miliona dinara za svoj projekat po ovom konkursu dobila je i opština Opovo, lokalna samouprava sa najmanjim budžetom u Vojvodini.

Grad Kikinda je konkurisao sa projektom postavljanja nove turističke signalizacije za poljoprivredna gazdinstva koja proizvode prodaju sa kućnog praga.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić, naglasio je da će i sledeće godinu za ovu namenu biti izdvojena isti iznos novčanih sredstava.

Ove godine podržani su projekti gradova Kikinde, Subotice i Zrenjanina, kao i opština Žabalj, Opovo, Kanjiža, Alibunar, Temerin, Titel, Pećinci, Irig i Stara Pazova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.