Podrška APV preduzetnicima

VIDEO K9: Rebalansom pokrajinskog budžeta u septembru, za organizovanje manifestacija u Vojvodini i žensko preduzetništvo opredeljeno je 70 miliona dinara.

0
14

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je, nakon rebalanska budžeta u septembru, objavio nove javne konkurse u oblastima privrede i turizma u ukupnom iznosu od 70 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević izneo je danas detalje povodom raspisivanja dva nova konkursa Sekretarijata za dodelu bespovratnih sredstava u 2021. godini i to za organizatore manifestacija u Vojvodini i za žensko preduzetništvo.

Pokrajinski sekretarijat ovim konkursom dodeljuje subvencije u cilju, kako je rekao, povećanja konkurentnosti, odnosno ukupnog razvoja preduzetništva i turističkih delatnosti u Vojvodini, a sami konkursi predstavljaju osnov za dobijanje de minimis državne pomoći.

Sekretar Ivanišević je istakao da je, u odnosu na prethodnu godinu, budžet Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam udvostručen, te da su se stekli uslovi za raspisivanje novih konkursa.

Sekretarijat će konkursom za žensko preduzetništvo plasirati ukupno 20 miliona dinara po principu refundacije, a sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za nabavku mašina ili opreme, računarske opreme, softvera ili usluga u 2021. godini.

Pravo učešća na konkursu imaju privredna društva i preduzetnice sa sedištem ili registrovanom poslovnom jedinicom na teritoriji Vojvodine, upisani u registar APR-a najkasnije 30. decembra 2019. godine, odnosno da imaju aktivan status i da su razvrstani kao mikro ili mala pravna lica.

Konkursom u oblasti turizma namenjenim manifestacijama, sredstva Sekretarijata za organizovanje ili za učešće na manifestaciji u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara predviđena su za manifestacije koje se održavaju ili su održane od 2. novembra 2020. do 1. novembra ove godine.

Pravo učešća imaju udruženja građana i druge neprofitne organizacije upisane u registar APR-a koje svojim programima afirmišu vojvođansku turističku ponudu.

Konkurs za žensko preduzetništvo je otvoren do 30. septembra, a za manifestacije do 1. oktobra 2021.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.