Podrška APV preduzetnicama Bačke

VIDEO K9: Udružene preduzetnice i preduzetnici konkurentniji su na domaćem i stranim tržištima, poručuju iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, gde je danas potpisan sporazum o saradnji sa Opštim udruženjem preduzetnica Bačke.

0
51

U zgradi Pokrajinske vlade potpisan je sporazum između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Opšteg udruženja preduzetnica Bačke o saradnji na podizanju svesti o značaju ženskog preduzetništva i ekonomskom osnaživanju preduzetnica, pružanjem institucionalne podrške i promovisanjem programskih podsticaja za unapređenje i umrežavanje privatnog i javnog sektora na teritoriji Vojvodine.

Samo se udruživanjem može biti konkurentan na velikim tržištima, istakao je Ivanišević, zbog čega ovaj sekretarijat i pruža podršku ovom udruženju. On je naglasio i da su vrata sekretarijata na čijem je čelu otvorena za preduzetnice za sve vidove logističke i savetodavne pomoći koja im je potrebna.

I članice ovog udruženja se slažu da je danas teško biti preduzenica, pre svega zbog usklađivanja poslovnih i porodičnih obaveza i nedostatka vremena.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam će u sredu raspisati konkurs za podršku ženskom preduzetništvu kojim će subvencionisati nabavku opreme i repromaterijala, a tokom Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu u maju, najmanje jedan ceo dan posvetiti ženama preduzetnicama za koje će učešće na ovom sajmu biti besplatno.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.