Podrška APV “najbogatijim” porodicama

VIDEO K9: Dvesto sedam vojvođanskih porodica sa troje ili četvoro dece dobilo je danas bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja i za bolje uslove stanovanja.

0
100

Ugovore porodicama iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja, uručio je danas u zgradi Banovine predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, istakavši pri tom da je pre pet godina Pokrajinska vlada prva u Srbiji pokrenula ovu meru populacione politike kao podršku višečlanim porodicama.  

Ova demografska mera ustanovljena je iz želje da podstakne sve one koji žele da se odluče na brojnije porodice, da to i učine, rekao je Mirović.

Do sada je, kako je rekao, izdvojeno 1,055 milijardi dinara, čime su obezbeđeni bolji uslovi stanovanja za 904 porodice u Vojvodini.

Pomoć je danas dobilo 207 porodica, a za ovu populacionu meru podrške iz pokrajinskog budžeta je izdvojeno ukupno 250 miliona dinara. Novac će za kupovinu nekretnine iskoristiti devet porodica, dok će njih 198 dobijenim sredstvima adaptirati ili dograditi kuću ili stan.

Mirović  je naveo i da država sve više, uvođenjem različitih demografskih mera, među kojima je i najavljena pomoć za porodice sa petoro i šestoro dece, radi na rešavanju problema nataliteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.