Podrška AP Vojvodine mladim poljoprivrednicima

VIDEO K9: Mladim nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava danas su u Novom Sadu uručeni ugovori o sredstvima koja su ostvarili na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

0
11

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je danas ugovore vredne 148 miliona dinara, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, čiji su nosioci poljoprivredni proizvođači mlađi od 40 godina.

Oni su prava na ova bespovratna podsticajna sredstva ostvarili na osnovu konkursa za podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini, koji su nedavno registrovali gazdinstvo.

Cilj ovog konkursa, kako je naveo, jeste da podrži nove mlade generacije poljoprivrednika koje su školovane za rad u ovom sektoru, da podstiče mlade da ostanu u ruralnim područjima te poboljšanje ukupnih uslova za njihov život na selu.

I ove godine je vladalo veliko interesovanje za ovaj konkurs u okviru kojeg je dodeljujeno 127 ugovora, rekao je Panovski i dodao da vrednost ovog podsticaja iz pokrajinskog budžeta iznosi do 90 odsto sredstava.

Dodeljena sredstva opredeljena su za investicije mladih poljoprivrednika u sektoru stočarstva za kupovinu priplodnih grla ovaca, goveda i svinja, potom sektoru biljne proizvodnje – za podizanje višegodišnjih zasada voća i nabavku mehanizacije u povrtarskoj proizvodnji i nabavku pčelinjih društava.

Među potpisnicima ugovora bili su i mladi iz opština Žabalj, Inđija, Novi Bečej i gradova Novi Sad i Subotica, a najveće interesovanje je bilo za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.