Podrška “1 od 5 miliona” Maji Pavlović

VIDEO K9: Podršku Maji Pavlović koja već 11. dan štrajkuje glađu pružili su predstavnici Inicijative građanskih protesta ,,1 od 5 miliona" tokom jučerašnje posete TV Kanalu 9.

0
633

Grupa građana iz inicijative “1 od 5 miliona”, među kojima su bili i studenti
Univerziteta u Novom Sadu posetili su TV Kanal 9 u želji da iz prve ruke čuju razloge zbog kojih Maja Pavlović štrajkuje glađu od 15. aprila.

“Čuli smo da direktorica Kanala 9, Maja Pavlović, štrajkuje glađu. Mislim da je to veoma ozbiljna stvar, budući da je to metod kojim se čovek bori već kad je sateran u čošak, na samom kraju, kada ništa više ne može da uradi. Ona je deseti dan bez hrane trenutno, došli smo da joj pružimo podršku, da vidimo kako je, da razgovaramo, da nam detaljnije ukaže na problem, te bismo na taj način pokušali da utičemo na rešavanje tog problema kako god mi to možemo”, rekao je Aleksa Šorak iz Inicijative “1 od 5 miliona”.

Medijska slika u Srbiji već dug period je opterećena pritiscima vlasti i uslovljavanjem različitim metodama, a sloboda medija je skoro onemogućena, naveo je Šorak. Primer za to su, kako je rekao, upravo protesti ,,1 od 5″ miliona o kojima je na objektivan način, ili uoptše, izveštavao veoma mali broj medija, a među kojima je i TV Kanal 9.

“Skorašnji pokazatelj sadašnjih medija u Srbiji, jeste samo izveštavanje i protestima. Definitivno nismo zadovoljni načinom izveštavanja od strane određenih medija. Imali smo neki vid saradnje i podrške od N1, Danas-a i Kanala 9 koji je redovno izveštavao o svim našim aktivnostima i na konto toga definitivno nisam zadovoljan”, istakao je Šorak.

To je jedan od razloga zbog kojih će i metode delovanja građanskih protesta “1 od 5 miliona” ubuduće biti promenjene, kazao je Šorak.

On je pojasnio da će novi koncept delovanja omogućiti građanima da javno izgovore svoje probleme i stavove, da glasaju da li su za i protiv određenih tema koje će biti pokretane na skupovima, i kako je naveo, da svoje lične frustracije i mišljenja o stanju u svim oblasima u našem društvo ne stavljaju pasivno na društvene mreže, nego da se javno izraze o onome za šta smatraju da ih ugrožava.

“Koncept šetnji biće promenjen, i vreme i mesto će ostati identično, s tim što neće biti od 18 časova već od 19 časova. Osmislili smo koncept otvorenog parlamenta, gde će se svi okupljeni dobiti priliku da se izjasne o određenim temama koje ćemo mi započinjati i usmeravati i svako će moći da da svoj stav i mišljenje o tim određenim stvarima”, pojasnio je Šorak.

O svim tim temama mediji slobodno izveštavaju ili ih i sami pokreću u zemljama u
kojima je demokratija razvijena do civilizacijskog nivoa današnjice.

A to što samo bavljenje novinarstvom u Srbiji sa sobom rizik od ugrožavanja lične bezbednosti, jasno govori na kojem su stepenu medijske slobode u našoj zemlji, zaključio je Šorak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.