Podobni i/ili nepodobni mediji

VIDEO K9: Članice Koalicije za slobodu medija oštro su osudile, kako navode, kampanju protiv profesionalnih medija i nevladinih organizacija, koja je pokrenuta u tabloidnim medijima nakon što je nekoliko medija na društvenoj mreži Tviter 17. avgusta dobilo oznaku da sarađuju sa Vladom Srbije.

0
7

Sastavljanje spiskova „nepodobnih“ samo zato što putem konkursa dobijaju sredstva od različitih donatora, i korišćenje tih informacija za diskreditaciju medija i organizacija iz nevladinog sektora je deo duge i opasne kamanje koja se vodi protiv njh, stoji u saopštenju Koalicije za slobodu medija.

Koalicija je ovom prilikom podsetila tabloide da finansiranje organizacija i medija prolazi kontrolu finansijskih institucija u Srbiji i da je ono transparentno, za razliku od, kako navode, značajnog broja provladinih medija čije finansiranje nije dostupno javnosti i da targetiranje medija koji se bave profesionalno novinarstvom u Srbiji direktno vodi ka nasilju prema njima.

Prema njihovim rečima, način iznošenja informacija i kontekst u kom se one objavljuju direktno utiču na bezbednost novinara i saradnika nevladinih organizacija. Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.