Podnošenje inicijativa za gradska priznanja

VIDEO K9: U toku je podnošenje obrazloženih inicijativa za laureate najviših priznanja Novog Sada za ovu godinu, podsećaju gradske Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja.

0
16

U toku je podnošenje inicijativa za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2021. godinu.

Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja pozvala je građane i građanke, pravna lica, preduzeća, ustanove, političke organizacije, državne i organe lokalne samouprave da obrazložene inicijative za dodelu Oktobarska nagrade podnosu do 15. septembra, a za Novembarsku povelju do 1. oktobra tekuće godine, na adresu Skupštine Grada Novog Sada. 

Oktobarsku nagradu Grad dodeljuje povodom obeležavanja 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada, kao društveno priznanje za izuzetne rezultate u radu, dela i najviša dostignuća i ostvarenja, postignuta u toku jedne ili više godina, u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti.

Novembarska povelja Novog Sada je društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti, povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.