Podmlađen Ženski rukometni klub “Minakva Vojvodina”

VIDEO K9: Potpuno podmlađen Ženski rukometni klub „Minaqua Vojvodina“ otvorio je sezonu porazom u Nišu, iako su, kako kažu, ostavile srce na terenu. Novosadska publika imaće priliku da ove mlade rukometašice gleda na domaćem terenu u subotu od 18,30 časova u okršaju protiv Medicinara iz Šapca.

3462

Nova sezona, nova uprava, novi stučni štab, novi tim. Ženski rukometni klub „Minaqua-Vojvodina“ izvršio je niz kadrovskih promena i u ovu sezonu stupa sa potpuno novom strategijom, kojom želi da pruži šansu mladim igračicama, koje će igrati na amterskom nivuo i omogući im da ostanu u Novom Sadu.

“Vojvodina, klub koji je bio prethodnica „Minaqua-Vojvodine“ ima dugu tradiciju i to bi stvarno bilo šteta da se zanemari. Stoga želimo da damo šansu svim mladim igračicama koje, kad završe školu i treba da krenu na fakultet, tu izbora nema. Znači Novi Sad je univerzitetski grad, one, ako i dalje žele da se bave rukometom, nemaju gde da igraju i upravo to mi ovde njima nudimo. I zato smo i rešili da napravimo ovde školu rukometa gde će se one kaliti za jedan budući sportski život i profesionalnu karijeru”, rekla je Dunja Bulatović, predsednica kluba.

Osim novih mladih igračica, klub je postavio i novog šefa stručnog štaba, Đuru Tojagića, koji je prošle sezone bio na funkciji pomoćnog trenera. Ciljevi kluba su da ulaskom u pley-off obezbede opstanak u Super rukometnoj ligi Srbije.

“Napravili smo novu selekciju, veliki zaokret u odnosu na prošlu godinu. Doveli smo veliki broj mladih igračica gde sigurno njih 70% nikada nije igralo Super ligu. Sve su došle iz mlađih kategorija ili nižih rangova takmičenja. Cilj ove sezone nam je opstanak u elitnom takmičenju, a želje su nam da izbegnemo taj play-out. Idealno bi bilo kada bi smo ostvarili zlatnu sredinu između naših ciljeva i želja”, kazao je Tojagić.

„Minaqua-Vojvodina“ je prošlu sezonu završila na 4. mestu i tako obezbedila učešće u evropskom Woman’s Challenge Kupu, gde će pokušati da ostavi što bolji utisak.

“Što se tiče Evrope, u cilju nam je da se što bolje pokažemo i, naravno, iskustvo više svima će dobro doći”, navela je kapiren Milica Rančić.

Novosadska publika će naše rukometašice u evropskom takmičenju moći da bodri od januara. Press konferenciji prisustvovao je i direktor Super rukometne lige Srbije, Vladislav Jovanović, koji je potisao Ugovor o sponzorstvu Super lige i kompanije “BBMinaqua“ .

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.