Podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju

VIDEO K9: S obzirom na svoju važnost u funkcionisanju saobraćaja u gradu, Javno gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" podržalo je akciju Podizanje nivoa bezbednosti saobraćaja, tako da putnicima u ovih dana skreću pažnju na sve potencijalne opasnosti kojih treba da se klone prilikom učešća u saobraćaju.

396

JGSP „Novi Sad“ se priključio akciji podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja, koju je organizovala Gradska uprava za saobraćaj i puteve.

U okviru ove akcije zaposleni u JGSP su na najprometnijim autobuskim stajalištima delili flajere kojima se skreće pažnja na pogubnost vožnje pod dejstvom alkohola i opasnostima od brze vožnje, predlažu mere za otklanjanje umora u cilju bezbedne vožnje, te ističe važnost prilagođavanja vožnje vremenskim uslovima.

“Flajerima se građani upozoravaju i koliko je važna upotreba sigurnosne opreme za vozače motocikala i mopeda, zatim na negativne posledice upotrebe mobilnih telefona u toku vožnje, te koliko je važna upotreba sigurnosnih pojaseva i dnevnih radnih svetala. Jedan deo flajera odnosi se na bezbednost dece i osoba starijih od 60 godina kao i osoba sa invaliditetom”, rekla je Snežana Jaković, ortparol novosadskog JGSP-a.

Jaković je istakla da će u narednim danima flajeri biti deljeni i u autobusima, jer je važno na što bolji način sprovesti akcije koje utiču na bezbednost puteva, što utiče i na funkcionisanje saobraćaja u gradu.

“Negde oko 200 autobusa gradskog prevoznika je dnevno na ulicama koji godišnje prevezu oko 10 miliona putnika i to je velika odgovornost. Bezbednost putnika, kao i svih učesnika u saobraćaju, preduzeću je na prvom mestu, tako da se u JGSP „Novi Sad“ preduzimaju redovne i dodatne aktivnosti i preventivne mere u cilju podizanja nivoa bezbednosti saobraćaja”, navela je Jaković.

Vanredni lekarski pregledi vozača, redovni i vanredni tehnički pregledi autobusa, alko-test kontrola i kontrola na narkotike, kontrola brzine vožnje autobusa, kontrola stanja saobraćajnica, vođenje evidencije o saobraćajnim nezgodama i prekršajima u kojima su učestvovala vozila JGSP „Novi Sad”, izrada i nadzor nad svim aktima koji regulišu ovu oblast samo su neke od redovnih aktivnosti dodala je Jaković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.