Podgorica: Obešen pas, građani protestovali

Jutros je na inicijativu grupe građana i nevladinih organizacija organizovan skup povodom jučerašnjeg monstruoznog vešanja psa u naselju Mareza u Podgorici.

0
934
Foto/ NVO Prijatelji životinja Podgorica

Skup je počeo u 10 časova na platou ispred restorana “Mareza”, a prema rečima prisutnih, na ovakav potez ih je navelo to što nadležni organi ne procesuiraju ovakve slučajeve. 

Prisutnima se ispred NVO Prijatelji životinja Podgorica obratio Dragoje Vlahović. On je pozvao nadležne organe da odrade svoj deo posla, kako bi počinilac ovoga dela dobio zasluženu kaznu.

On je naveo da bi kazna izrečena počiniocu trebala da posluži kao primer kako će proći svako ko se drzne da uradi nešto slično ovome.

Vlahović je takođe pozvao da se i oni stari predmeti, koji nisu procesuirani, izvade iz ladica, a počinioci privedu licu pravde.

U vreme održavanja skupa, na drugom kraju Mareze inspektori podgoričkog Centra bezbednosti su na mjestu vešanja psa uzimali izjave od zaposlenih i izuzimali snimke sa nadzornih kamera.

Nakon obraćanja novinarima, okupljeni su u pratnji policije pošli do kapije pomenutog hangara, koja je bila zaključana. Nakon toga su se okupljeni razišli, a predstavnici NVO-a su pošli u Osnovno državno tužilaštvo, gde su podnijeli prijavu protiv NN počinioca.

Da podsetimo, juče su radnici na Marezi pronašli psa obešenog o terasu jednog od magacina koji se nalaze na nikšićkom putu.

Radi se o psu koji je tu bio privremeno smješten, a o kome su brinuli zaposleni. Na ovom mjestu ima još pasa, pa se svi sa pravom brinemo za njih, ukoliko počinilac ne bude otkriven i kažnjen, navodi se u saopštenju NVO Prijatelji životinja Podgorica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.