“Podeljena sreća” u Udruženju MNRO

VIDEO K9: Mesto za druženje i edukaciju jednoj od najugoženijih grupa naših sugrađana pruža Dnevni boravak Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada.

0
29

Dnevni boravak Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada, licenciran za ovu delatnost, svakodnevno nudi podršku svojim korisnicima, starijim od 27 godina.

Na Svetski dan osoba sa invaliditetom, 3. decembra prošle godine, na poseban način skrenuli su pažnju javnosti da u ovu geupu spadaju i osobe sa mentalnim invaliditetom koje su možda i, prema rečima predsednice Udruženja MNRO Katarine Vukelić, višestruko diskriminisane jer njihov invaliditet nije vidljiv na prvi pogled.

Vukelić se osvrnula i na protekle praznike, istakavši da su uz pomoć donacija uspeli da obezbede paketiće za sve svoje korisnike.

Udruženje je trenutno angažovano i na pisanju novih projekata prema Gradskoj upravi koja im pruža najveću finansijsku podršku, kako bi obezbedili sredstva potrebna za funkcionisanje Udruženja jer je, kako je istakla, važno da osobe sa mentalnim invaliditeom budu podržane kao ravnopravni članovi našeg društva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.