Podeljena besplatna auto-sedišta za decu

VIDEO K9: U zgradi Skupštine Novog Sada danas je podeljeno poslednjih 100 besplatnih auto-sedišta za decu, od ukupno 300 planiranih u ovoj godini.

0
13

Podela preostalih 100 besplatnih auto-sedišta za decu iz Novog Sada obavljena je danas u Plavoj sali Skupštine grada.

U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, tokom ove godine planirana je podela ukupno 300 autosedišta za decu od 9-36 kg.

Tokom maja i juna je podeljeno 200 komada, a u trećem krugu i preostalih 100, za decu iz Novog Sada rođenu između 1. jula prošle i 31. januara 2022. godine.

Na predavanju, koje je bilo obavezno, roditelji su saznali i kako da auto-sedište za svoje dete koriste na pravilan način.

Prijava za treći krug, inače, započela 19. septembra u podne, putem online aplikacije i odabrano je prvih 100 roditelja koji su ispunili kriterijume, po redosledu prijave.

Za ovu akciju i ovaj put je vladalo veliko interesovanje roditelja i prijave su popunjene već u prvim minutima nakon puštanja u rad prijavne aplikacije, tako da se organizatori nadaju da će u narednoj godini biti biti izdvojena sredstva za podelu još većeg broja auto-sedišta za decu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.