Podela besplatnih badnjaka građanima sa područja Fruške gore

JP „Nacionalni park Fruška gora“ i ove godine organizuje besplatnu podelu 3.000 badnjaka na Trgu slobode u Novom Sadu 6. januara 2017. godine sa početkom u 10 časova. Badnjaci će besplatno biti podeljeni i građanima svih opština parka na lokalitetima Fruške gore.

0
464

S obzirom da je ova akcija prethodnih godina imala veliku podršku i interesovanje, ove godine u “Nacionalnom parku Fruška gora” rešili su da akciju sprovedu za sve opštine sa područja Nacionalnog parka na lokalitetima Fruške gore.

Tako je za opštine Beočin, Irig, Sremski Karlovci, Inđija, Ruma i Sremska Mitrovica pripremljeno oko 12.000 besplatnih badnjaka.

Podela badnjaka na području Fruše gore organizovana je od večeri 5. januara sa početkom u 21 čas, pa sve do jutra 6. januara do 10 časova, uz simboličnu logorsku vatru i prisustvo predstavnika JP “NP Fruška gora“.

Svi zainteresovani građani moći će da dođu po svoj badnjak u tom periodu na neki od sledećih lokaliteta na Fruškoj gori koji se nalaze uz sam put:

– Iriški Venac (raskrsnica)
– Zmajevac (raskrsnica)
– Ležimirska raskrsnica
– Erdevik (Divoš, rskrsnica)
– Crveni Čot (raskrsnica)

Za podelu badnjaka na području NP svi zainteresovani građani mogu se informisati kod Rukovodioca Nadzorne službe NP dipl.inž.šum. Miroslava Jakovačog putem telefona 064/83 77 071.

Policija će, kako napominju u ovom preduzeću, biti prisutna sve vreme, spremna da reaguje ako se pokuša ulazak u šumu i nedozvoljena seča, što je krivično delo prema Zakonu o šumarstvu.

“Bitno je naglasiti da je priprema badnjaka za sve naše građane već ranije predviđena u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama i da će stručna lica iz NP vršiti seču isključivo na onim površinama na kojima je po planu predviđeno uklanjanje hrastovih stabala, ispod dalekovoda ili sa drugih uzgojnih zahvata, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Fruške gore. Na ovaj način sprečava se bespravna seča mladih hrastovih izdanaka, čime se pogotovu u ovom prazničnom periodu nanosi velika šteta šumama Nacionalnog parka”, saopšteno je iz Nacionalnog parka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.