Pod vodom Zapadna Srbija

VIDEO K9: Poplave i dalje prave veliki problem stanovnicima Zapadne Srbije, gde je u većem delu proglašena vanredna situacija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

0
20

U mestu Gornja Vranjska kod Šapca evakuisane su 24 osobe, od kojih je devetoro dece, kao i dve osobe u Šabačkoj Kamenici, a povređenih osoba nije bilo.

Vanredna sistuacija proglašena je na teritoriji opštine Vladimirci, a i dalje je na snazi vanredna situacija na delu teritorija Užica, Požege, Beočina, Vrnjačke Banje i Boljevca.

Tokom noći obilne padavine najviše su pogodile Mačvanski okrug, Loznicu, Šabac, Krupanj i Koceljevu, a vodostaj Krupinske, Gračaničke, Uzovničke reke, kao i reka Rasnica i Ljuboviđa, trenutno je u stagnaciji, navode iz MUP-a.

Vatrogasno-spasilačke ekipe su tokom noći crpele vodu iz Doma zdravlja u Sjenici, u Požegi u mestima Kalenić i Jovićevići, kao i u Pilatovićima, a najviše u Loznici gde je voda prodrla u Dom zdravlja i „Elektrodistribuciju“.

U Koceljevi su postavljali drvenu branu na delu korita reke Rasnice, kao i džakove sa peskom u Šabačkoj Kamenici.

Od početka obilnih padavina, 26. maja, koje su dovele do poplava, pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su više od 70 intervencija, evakuisali su 38 osoba, ugasili pet požara izazvanih udarom groma, a imali su više od 60 intervencija crpljenja vode.

U saniranju posledica izazvanih obilnim padavinama angažovano je 185 vatrogasaca-spasilaca sa 95 vozila i 80 pumpi i 8 pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa 3 vozila i 2 čamca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.