Pod lupom dostupnost zdravstvenih usluga

VIDEO K9: Nije redak slučaj da građani na specijalistički pregled čekaju i do nekoliko meseci. Mnogi se u tom slučaju opredeljuju za privatnu praksu, ne znajući da im po Zakonu, novac za lečenje u tom slučaju može biti refundiran.

0
1333

Kako bi praksa bila usklađena sa Zakonom, Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, pokrenuo je istraživanje o mogućnostima ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu, s obzirom na to da su na ovu oblast česte i pritužbe građana.

Po dobijanju rezultata, planirana je dalja izrada smernica u ostvarivanju prava iz ove oblasti.

Ombudsman je pokrenuo istraživanje na temu kvaliteta zdravstvenih usluga. Radi se pre svega o mogućnostima ostvarivanja prava građana na zdravstvenu zaštitu iz obaveznog zdravstvenog osiguranja. Ispitati dostupnost zdravstvenih usluga, prepoznati goruće probleme i krenuti sa njihovim rešavanjem u cilju da se građanima omogući jednostavniji i obimniji pristup zdravstvenoj zaštiti na koju imaju pravo, zadaci su istraživanja Ombudsmana.

“Reč je o tome da jedan zakonski mehanizam koji postoji bezmalo 10 godina, naime 2008. godine je ustanovljen, da naši osiguranici, osigurana zdravstvena lica imaju pravo da u roku od 30 dana im bude zakazan i obavljen specijalistički pregled. U slučaju da to ne može da se izvrši u redovnoj zdravstvenoj ustanovi, na osnovu dobijenih dokaza, potvrda i tako dalje, da to nije moguće, dalje mogu to svoje pravo ostvariti u privatnoj praksi, odnosno dopunskom radu u zdravstvenoj ustanovi gde je zaključen ugovor, da bi na posletku ta sredstva koja su utrošili refundirali kod Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje”, rekao je Milan Dakić, samostalni savetnik Ombudsmana.

U kojoj meri je se ovo pravo ostvaruje, pokazaće istraživanje. Dakić kaže da i pored Zakona o pravima pacijenata, posebnih institucija zaštitnika prava pacijenata, savetnika pacijentovih prava i zaštitnika osiguranih lica, ne smanjuje se broj pritužbi koje se odnose na problem nemogućnosti zakazivanja pregleda u predviđenom zakonskom roku.

“Pre svega istaživanje je usmereno i ka javnosti, da dobijemo odgovarajući odgovor od građana, dakle, gde su ti najveći problemi. Dalje, obraćamo se, prema njima je i usmereno ovo naše istraživanje, opštim bolnicama na teritoriji AP Vojvodine, gde se Pokrajina pojavljuje kao osnivač i naravno od svih relevantnih organa ćemo pribaviti odgovarajuće podatke, da bi pre svega prepoznali gde su ti gorući problemi, dakle gde treba prvo reagovati”, pojasnio je Dakić.

Dakić navodi da je ovde u pitanju jedan sistemski problem, koji nije moguće odjednom rešiti, već je potrebno prepoznati koje situacije najpre moraju da budu rešene.

“Uvereni smo da će upravo ti drugi faktori, među kojima mogu da pomenem privatnu praksu, biti spremni da prepoznaju gde su ti problemi i takođe da ponude svoju pomoć, na koji način će oni to omogućiti građanima, dakle govorimo o najugroženijim kategorijama građana, govorimo o tamo gde su deficitarne zdravstvene usluge, da li po pitanju kadra, finansijskih sredstava, materijala i tako dalje i uvereni smo da ćemo naći odlično rešenje, makar za početak”, rekao je Dakić.

Anonimni upitnik građani mogu da popune na sajtu www.ombudsmanapv.org.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.