Počinju takmičenja u košarci, odbojci i rukometu

VIDEO K9: U cilju povećanja broja dece koja se bave sportom, Grad Novi Sad je pokrenuo projekat „Novosadska liga mlađih kategorija“. U pitanju su takmičenja koja obuhvataju tri kategorije različitih uzrasta, a deca će moći da se takmiče u košarci, rukometu i odbojci.

477

Kada je reč o rukometu, takmičenja su već počela juče na Spensu. Ukupno postoje tri uzrasne kategorije, kažu iz Rukometnog saveza Novog Sada.

Košarkaški savez Novog Sada je ovakav projekat pokrenuo još prošle godine, kada su bile uključene dve kategorije, odnosno deca uzrasta 12 i 13 godina. Ukupno 28 ekipa se tada takmičilo, a ekipa su bile ne samo iz Novog Sada, nego i iz Zrenjanina i još nekih okolnih mesta.

Takmičenja u svim sportovima organizuju se u salama Spensa, kako bi deca mogla da osete kako je to biti profesionalac, kaže naš sagovornik. Ove godine se održava još jedan, mini projekat.

Kada je reč o odbojci, ovo takmičenje je najznačajnije upravo najmlađima, koji tek počinju da se bave sportom, napominju iz Odbojkaškog saveza Novog Sada.

Projekat poput ovog nije postojao u Novom Sadu više od 20 godina, a sada će nekoliko hiljada dece moći da učestvuje u tim takmičenjima, svakog vikenda. Projekat finansira Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.