Počinju radovi na sanaciji Rumenačkog puta

U okviru sanacije prioritetnih saobraćajnica, bulevara i ulazno-izlaznih pravaca, Grad Novi Sad pristupa radovima na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije Rumenačkog puta, koji je deo državnog puta IIA - 111.

0
48

Radovi će se izvoditi od kružnog toka na Bulevaru Evrope do početka navoza na nadvožnjak prema naselju Rumenka.

Kako bi se u što manjoj meri remetili saobraćajni tokovi na ovoj izrazito frekventnoj saobraćajnici, radovi će se realizovati fazno, po deonicama, tako da u svakom momentu bude prohodna po jedna kolovozna traka.

Prva faza radova, koja obuhvata deonicu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak, počinje u ponedeljak, 2. oktobra. Radovi će se najpre izvoditi na desnoj strani (gledano iz pravca grada), a za popravku obe kolovozne trake na navedenoj deonici potrebno je oko 20 dana. Pošto je u pitanju deonica sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru, biće privremeno dodata površina pored kolovoza za potrebe uspostavljanja saobraćajne trake za suprotan smer.

Po završetku radova na navedenoj deonici Rumenačkog puta, radovi će u narednoj fazi biti izvođeni prema kružnom toku na Bulevaru Evrope, na delu saobraćajnice sa razdelnim ostrvom, odnosno sa po dve saobraćajne trake po smeru. Za vreme izvođenja radova na jednoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj odvijaće se na suprotnoj traci.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, a apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.