Počinju radovi na Fruškogorskom koridoru

VIDEO K9: Sutra počinju radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora, a tim povodom planirana je svečana ceremonija kojoj će prisustvovati najviši državni zvaničnici.

0
36

Na Praznik rada, 1. maj, počinju radovi na izgradnji Fruškogorskog koridora. Svečana ceremonija ovim povodom počeće sutra 7 sati, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću predsednika Srnije Aleksandra Vučića koji će prisustvovati početku radova.

Dugo najavljivana izgradnja autoputa Novi Sad – Ruma biće podeljena u četiri faze. Prva je Ruma – ulaz u tunel kroz Frušku goru, druga je izgradnja tunela u dužini od 3,5 kilometra, treća faza je izgradnja izlaza iz tunela do petlje na Mišeluku i četvrta obilaznica oko Petrovaradina.

Fruškogorski koridor će povezati Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Hercegovine i Rumunije, a njegova važnost se ogleda i u tome što će se nadovezati na deonicu Ruma – Šabac – Loznica.

Za lokalno stanovništvo je, ipak, od najvećeg značaja to što će njegovom izgradnjom konačno biti rešen problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig kroz koji dnevno u proseku prođe 10. do 12. hiljada vozila.

Podsetimo, Vlada Srbije je prošle godine usvojila komercijalni ugovor sa kineskom kompanijom CRBS, vredan 606 miliona evra, o izgradnji drumske saobraćajnice Fruškogorski koridor, a nadležno kinesko ministarstvo, odnosno kineska Eksim banka, odobrilo je kredit za izgradnju te saobraćajnice.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.