Počinje upis u vrtiće “Radosnog detinjstva”

VIDEO K9: Objavljeni su rezultati konkursa za upis dece u PU "Radosno detinjstvo'" za školsku 2019/20. godinu.

0
352

U Predškolsku ustanovu ,,Radosno detinjstvo” biće upisana 1024 deteta, od nekoliko hiljada na području Novog Sada koja su bila prijavljena na konkurs čiji rezultati su objaveni danas.

“Izašle su liste sa rezultatima konkursa na svim primarnim vrtićima koji su roditelji naveli i izašlo je na zvaničnom sajtu ustanove. Od 4070 podnetih prijava, 1024 deteta su primljena na raspisana mesta, ovo ostalo je odbijeno, dakle, 3064 dece”, rekla je Ružica Svorcan, koordinatorka Socijalne službe PU Radosno detinjstvo.

Deca čija se imena nalaze na spiskovima odabrana su, kako je rekla, prema kriterijumima objavljenim u tekstu konkursa, a roditelji su imali opciju da navedu tri vrtića i deca će, nakon izvršenog procesa rangiranja, biti upisana u neka njih.

“Za decu koja su primljena potrebno je da roditelji dođu u Pavla Simića 9, u šalter salu svakim radnim danom od 8 do 14, sredom od 8 do 17, do prvog jula da potpišu ugovor i dobiju upisnicu. Žalbe se podnose direktoru ustanove, isto 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu ustanove, a prethodno roditelji mogu da dođu da naprave uvid u dokumentaciju u narednih osam dana u periodu od 11 do 13 časova”, navela je Svorcan.

Tokom raspusta predškolci imaju priliku da provode vreme i u nekom od vrtića ,,Radosnog detinjstva” koji će raditi i tokom leta.

“Kao i svake godine, anketiramo roditelje da vidimo kakve su njihove potrebe i formiraju se spiskovi vrtića koji rade koji su istaknuti na vratima svakog vrtića. Dežuranja idu spram meseci, za jun, jul i do poslednje nedelje avgusta kada se sva deca vraćaju u svoje vrtiće. Spiskove vrtića koji rade i onih koji bivaju gosti, možete videti na vratima svakog vrtića kao i našem sajtu”, pojasnila je Svetlana Dragutinović iz Radosnog detinjstva.

Sve informacije u vezi sa upisom u vrtiće ,,Radosnog detinjstva”, kao i boravak u onima koji će raditi tokom leta, zainteresovani mogu pronaći na sajtu ove predškolske ustanove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.