Počinje upis u vrtiće i škole

VIDEO K9: Sutra, 1. aprila, počinje upis dece u prvi razred, a s obzirom da je sutra subota, upis će početi u ponedeljak, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Takođe, Predškolska ustanova Radosno detinjstvo saopštila je da će u nedelju u Dnevniku objaviti Konkurs za upis dece u vrtiće.

0
299

Upis u prvi razred osnovne škole zvanično počinje 1. aprila, u subotu, te će škole prijave za upis primati od ponedeljka, 3. aprila. Upis traje do 31. maja 2017. godine, ali škole mogu da upisuju i posle tog datuma.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra 2017. godine navršava najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina. To znači da se u prvi razred osnovne škole u školskoj 2017/18. godini upisuje generacija dece rođena od 1. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine.

U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navršavaju šest godina do šest i po godina, uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu, kao i deca starija od sedam i po godina, koja – zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga – nisu mogla ranije da se upišu.

Škola je dužna da – na zahtev roditelja, a u skladu sa njenim mogućnostima – upiše svako dete sa područja škole i sa područja druge škole.

Na osnovu podataka o deci koja pohađaju obavezni pripremni predškolski program, kojima raspolaže Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, očekuje se da će se u 2017/18. školskoj godini, u osnovne škole na teritoriji AP Vojvodine, u prvi razred upisati oko 17.600 učenika. To znači da je broj dece koja se upisuju, u poređenju sa školskom 2016/2017. godinom, manji za 300 učenika.

Sve vojvođanske škole spremne su za prijem prijava za upis prvaka.

Osim toga, PU”Radosno detinjstvo” raspisaće KONKURS za upis dece u vrtiće za školsku 2017/18. godinu, u nedelju 02.04.2017. godine u dnevnom listu ” Dnevnik ”. Konkurs za upis dece će trajati od 03.04. do 21.04.2017. godine.

Roditelji mogu već danas da preuzmu sve neophodne obrasce za konkurs sa sajta www.predskolska.rs ili od sutra na šalterima PU”Radosnog detinjstva” Novi Sad, u Pavla Simića 9.

Od ponedeljka će, za preuzimanje formulara i predaju dokumenatacije za upis dece šalter sala ”Radosnog detinjstva” u Pavla Simića 9, raditi svaki radni dan od 8 do 17 časova, a subotom od 8 do 14 časova, pa do završetka konkursa 21. aprila 2017. godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.