Počinje suđenje za ubistvo Blekija

VIDEO K9: U Višem sudu u Novom Sadu sutra će početi suđenje optuženom za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija. Optuženom preti 10 godina zatvora, a može mu biti izrečena i kazna doživotnog zatvora.

0
88

Pripremno ročište protiv Ž. R. (21) iz Žablja, optuženog za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, zakazano je za petak, 24. juna u 11 časova u Višem sudu u Novom Sadu.

Gordana Kovačević, advokatica oštećene porodice – kćerke i sestre pokojnog Blekija, kaže da su za sada zadovoljni time kako postupak teče.

Optuženi se tereti za svirepo ubistvo, a kazna koja mu preti je od minimalne, koja podrazumeva 10 godina zatvora, do maksimalne koja podrazumeva doživotni zatvor.

Advokatica kaže i da bi suđenje, najverovatnije, moglo biti otvoreno za javnost.

Kristijan Kostić Bleki preminuo je 9. februara ove godine u Urgentnom centru od zadobijenih povreda koje mu je naneo optuženi Ž.R.

Prema pisanjima medija, toga jutra u Kosovoskoj ulici optuženi je od Blekija tražio novac, a nezadovoljan sumom koju mu je ovaj dao, pretukao ga je do smrti. Istog dana je uhapšen i od tada je u pritvoru.

Većina sugrađana poznavala je pokojnog uličnog svirača te su se danima na društvenim mrežama opraštali od njega, a priredili su mu i svojevrsnu komemoraciju u centru grada, dok je osam nevladinih organizacija pokrenulo je inicijativu za postavljanje spomen obeležja na adekvatnom mestu u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.