Počinje školovanje socijalnih radnika

VIDEO K9: Polazeći od potrebe društva za kvalitetnim kadrom u oblasti socijalnog rada, Filozofski fakultet akreditovao je tri nova interdisciplinarna programa, od kojih su dva master programa, a jedan za osnovne akademske studije. Prvi studenti na ove smerove biće upisani od 1. oktobra ove godine.

0
970

O potrebi kvalifikovanog kadra u oblasti socijalnog rada već više puta se govorilo, a kako bi zadovoljio potrebe tržišta, Filozofski fakultet otvorio je tri nova studijska programa, a to su osnovne i master studije Socijalnog rada, kao i master studije Sociologija u socijalnoj zaštiti.

“Socijalni radnici su verovatno jedno od najzahtevnijih i jedno od najpotrebnijih struka, u Vojvodini pogotovo, a i u celoj Srbiji, s obzirom da postoji veliki broj ustanova u kojima rade socijalni radnici – to nisu naravno samo Centri za socijalni rad, ali jesu i oni, a da u celoj Srbiji postoje samo dva fakulteta – jedan je državni, jedan privatni, koji školuju socijalne radnike. Tako da je neka pretpostavka da će samo u Vojvodini u narednih nekoliko godina će biti potrebno oko 300 socijalnih radnika zbog onih koji sada odlaze u penziju i zbog hroničnog nedostatka socijalnih radnika”, naveo je prof. Vladimir Mihić sa Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta.

Prvi studenti na ove smerove biće upisani u školskoj 2017/2018, odnosno od prvog oktobra, dok će se prijemni ispiti polagati u redovnim terminima tokom juna i jula na osnovne, odnosno tokom septembra i oktobra za master.

“I na osnovne i na master studije prima se po 50 studenata na socijlani rad, a na sociologiju i socijalnu zaštitu prima se 15 studenta. Na socijalnom radu na osnovnim studijama planirano je 30 budžetskih mesta, a 20 samofinansirajućih, a na masteru deset budžetskih i 40 samofinansirajućih. Ali to je predlog, dakle, još uvek ne znamo, sve zavisi od odluke Pokrajine koliko će zaista biti”, naveo je Mihić.

Cena školarine je kao i na većini ostalih smerova na ovom fakultetu, a to je 96.000 dinara po godini. Na prijemnom će se polagati sociologija, psihologija i test opšte informisanosti. Svi zainteresovani više infomracija mogu pronaći na sajtu Filozofskog fdakulteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.