Počinje škola roditeljstva

VIDEO K9: Kako bi se što bolje pripremili za dolazak na svet novog člana porodice, budući roditelji mogu da se prijave u Školu roditeljstva, koju od ponedeljka organizuje novosadski Dom zdravlja.

86

Dom zdravlja Novi Sad pokrenuo je Školu roditeljstva koja će biti i integrativni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj ulici.

Osim budućih majki, edukacijama će biti obuhvaćeni i budući očevi, kako bi se, navode u Domu zdravlja, budući roditelji oslobodili straha od trudnoće, usvojili stav o obostranoj odgovornosti i obavestili o važnosti negovanja zdravih stilova života, pre, u toku i posle trudnoće.

Škola roditeljstva nadograđuje program na već postojeću Školu za trudnice i odvijaće se kroz trodnevnu edukaciju, a grupe budućih roditelja biće formirane svakog meseca. Prve će biti održane od poneeljka, 25. novembra, do srede 27. novembra u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja na Bulevaru cara Lazara.

Edukacije će voditi ginekolozi, pedijatri i patronažne sestre.

Važno je napomenuti i da će za vreme trajanja Škole roditeljstva trudnice koje imaju želju da prestanu sa pušenjem biti upućene u Školu za odvikavanje od pušenja, a one koje imaju problema sa ishranom i telesnom težinom, na radionice i predavanja koje vode lekari subspecijalisti za ishranu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.