Počinje škola roditeljstva

VIDEO K9: Kako bi se što bolje pripremili za dolazak na svet novog člana porodice, budući roditelji mogu da se prijave u Školu roditeljstva, koju od ponedeljka organizuje novosadski Dom zdravlja.

126

Dom zdravlja Novi Sad pokrenuo je Školu roditeljstva koja će biti i integrativni deo budućeg Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja u Almaškoj ulici.

Osim budućih majki, edukacijama će biti obuhvaćeni i budući očevi, kako bi se, navode u Domu zdravlja, budući roditelji oslobodili straha od trudnoće, usvojili stav o obostranoj odgovornosti i obavestili o važnosti negovanja zdravih stilova života, pre, u toku i posle trudnoće.

Škola roditeljstva nadograđuje program na već postojeću Školu za trudnice i odvijaće se kroz trodnevnu edukaciju, a grupe budućih roditelja biće formirane svakog meseca. Prve će biti održane od poneeljka, 25. novembra, do srede 27. novembra u velikoj sali Upravne zgrade Doma zdravlja na Bulevaru cara Lazara.

Edukacije će voditi ginekolozi, pedijatri i patronažne sestre.

Važno je napomenuti i da će za vreme trajanja Škole roditeljstva trudnice koje imaju želju da prestanu sa pušenjem biti upućene u Školu za odvikavanje od pušenja, a one koje imaju problema sa ishranom i telesnom težinom, na radionice i predavanja koje vode lekari subspecijalisti za ishranu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.