Počinje sedmi “21114 Film fest”

VIDEO K9: Na novosadskom Novom naselju danas počinje sedmi po redu „21114 Film fest” na kojem će do nedelje, 12. septembra, na više lokacija na otvorenom biti prikazana najnovija filmska ostvarenja besplatnih za publiku.

0
17

Festival „21114 Film fest” na Novom naselju ove godine publici će predstaviti noviju filmsku produkciju na više lokacija.

Programi će biti organizovani kao i ranije na livadi u ulici Bate Brkića 34, ali i na još dve zelene površine u ovom delu Novog Sada, u lokalnom parku „Među brezama” kao i na livadi preko puta Gerontološkog centra, odnosno bioskopu „Kod Ike i Tibora”, koji je premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju festivala.

Na glavnoj lokaciji na livadi Bate Brkića 34, navodi Ognjen Tomašević iz “Novog kulturnog naselja”, posetioci će moći pogledati neke od najpopularnih i najnovijih filmskih izdanja iz zemlje i regiona, kao što su filmovi „ Lihvar“, „ Prolećna pesma“, „Mare“ i „Ime naroda“.

Četvrtak je rezervisan za selekciju kratkometražnih filmova za nagradu publike „ Zlatni čep“. Za ovu, sada već tradicionalnu nagradu, na konkurs Novog kulturnog naselja prijavljeni su i filmovi iz zemalja regiona.

Tomašević ističe da je ulaz na projekcije kao i do sada besplatan, uz poštovanje svih epidemioloških mera, na svakoj lokaciji biće postavljena dezifekciona sredstva, a kako je festival na otvorenom, posetioci neće morati da nose zaštitne maske jer će i sedišta biti postavljena na propisanoj distanci.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.