Počinje pripremna nastava za male talentovane matematičare

VIDEO K9: Deca sa pojačanim zanimanjem za matematiku, fiziku i informatiku, koja trenutno pohađju peti razred osnovne škole, mogu da upišu nastavu prema specijalnom programu prilagođenom za njihove talente.

1962

Ovaj program nastave, koji traje od šestog do osmog razreda osnovne škole, organizuje gimnazija “Jovan Jovanović Zmaj”. 

Ono što razlikuje ovaj program od redovne nastave u osnovnim školama jeste to što su predmeti matematika, fizika i informatika zastupljeni kroz veći broj časova. Takođe, sam sadržaj programa pomenutih predmeta znatno je složeniji i zahtevniji nego u redovnoj osnovnoškolskoj nastavi.

Učenici koji se odluče, i koji su u mogućnosti, da osnovnoškolsku nastavu pohađaju prema ovom programu imaju zaista sjajne uslove da naprave kvalitetnu osnovu za dalje unapređivanje svojih znanja iz oblasti mateatike, fizike i informatike.

Ovo je samo jedan od programa koji za cilj ima brigu o talentovanoj i nadarenoj deci sa ovih prostora kako bi im se pružili što bolji uslovi za napredak. Ipak, građani veruju da država, ali i društvo uopšte, ne čini dovoljno po tom pitanju.

[quote_box_center]Ideja pokretanja i uspostavljanja ovog programa bila je da se talentovani učenici što bolje pripreme da kasnije upišu odeljenje smera za obdarene učenike u matematičkoj gimnaziji. Najvećim delom učenici koji su završili osnovnu školu prema ovom programu i upisuju taj smer.[/quote_box_center]

Ovaj program uveden je pre osam godina i upisuje dva odeljenja sa po 25 talentovanih učenika.

Pripreman nastava za upis na nastavu prema ovom programu počinje 25. januara u prostorijama gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” i trajaće tokom čitavog polugodišta. Časovi će biti održavani subotom od 11 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.