Počinje oporavak turizma

VIDEO K9: Turizam je privredna grana koja je najviše pretrpela tokom pandemije korona virusa. Isto tako, turizam će biti i prva privredna grana koja će se najbrže i oporaviti, zaključuju u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

0
44

Usporena turistička kretanja na globalnom nivou, nisu zaobišla ni Novi Sad, pa je ove godine u Srpskoj Atini prisutan najveći broj domaćnih turista, kojih je takođe manje u odnosu na prošlu godinu.

Prema rečima Tihane Putin, PR Turističke organizacije Novog Sada, zabeležen je pad domaćih turista oko 35 procenata kada je reč o dolascima, dok je pad noćenja domaćih turista oko 50 procenata.

Turizam kao privredna grana koja je najpre osetila posledice pandemije, biće sigurno i prva prviredna grana koja će se najbrže oporaviti, kaže Putin.

Putin napominje i da brojne manifestacije po kojima je Novi Sad poznat veoma nedostaju kako stranim i domaćim turistima, tako i sugrađanima.

Sve o turističkoj ponudi Novog Sada kao i o detaljima održavanja manifestacija možete pronaći na sajtu novisad.travel kao i na društvenim mrežama TONS-a.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.