Počinje Leto u vrtu galerija

VIDEO K9: Manifestacija Leto u vrtu galerija, projekat Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, nastavlja se i u ovoj godini. Ideja da se sugrađanima tokom letnjih večeri ponudi zanimljiv i raznovrstan program i ove godine je upotpunjena novim sadržajima koji na nekonvencionalan način promovišu kulture različitih zemalja.

0
723

Leto u vrtu galerija se, kao zajednički program Spomen-zbirke i Galerije Matice srpske, održava od 2012. godine.

Sada već tradiconalan, ovaj program predstavlja primer dobre prakse u oblasti saradnje dvaju muzejskih ustanova i aktuelnog pristupa različitim sadržajima koji će kvalitetno predstaviti svu složenost muzejskog posla i bogatstvo muzejskih sadržaja.

“Ideja je da otvorimo naš jedan vrt koji se nalazi iza dve zgrade, Galerije i Spomen-zbirke, otvorimo za javnost i ponudimo jedan malo drugačiji kulturni sadržaj koji nije isključivo likovno umetnički već šire sagledan kao kulturni sadržaj koji predstavlja različite evropske i svetske kulture”, rekla je Jelena Ognjanović, kustos Galerije Matice srpske.

Manifestacija Leto u vrtu galerija počinje sutra u 21 sat u vrtu galerija.

“Prvo će publika imati prilike da čuje predavanje Tamare Ognjević, koje je vrlo interesantno. To je priča o žudnji za slatkim i istoriji poslastičarstva, takoi da će publika imati priliku da čuje jednu istorijsku priču, jedno putovanje kroz vreme u vidu čokolada i kolača”, najavila je Ognjanović.

Svakog četvrtka tokom jula i avgusta, od 21 do 23 časa, uz putopisne priče, muziku, ples i druženje, publiku očekuju atraktivne teme, sa namerom da se ukaže na značaj svetske kulturne baštine i njenog očuvanja, u kontekstu istorijskih i kulturoloških okolnosti.

Ulaz je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.